Resim Eklemek Daha Kolay

Blogger'ın en zayıf kaldığı konulardan biri resim eklemeydi. Diğer blog servislerini (uzun bir süredir) kullanmadığım için kıyaslama yapamasam da, birden fazla resim ekleme özelliği gelmeden önce Blogger'da saç baş yoluyordum. Hayırlı uğurlu olsun, beşten de fazla olsun.


sonradan gelen eklemeler:
Blog'unuzda 1:1 ölçekli resim eklemek için:
1. Resim ekleyin.
2. Daha sonra resmi seçin, köşelerinde resmi boyutlandırmak için kutucuklar çıkacak, bunlarla hafif boyutlandırın.
3. Oluştur seçeneğinin yanındaki HTML düzenleyi seçin ve genişlik / uzunluk değerlerini resmin gerçek boyutları olarak belirleyin (ör: 800x800 piksel).


4. Yazınızı yayınlayın.


5. Denemedim ama daha büyük de gösterilebilir galiba. Bununla birlikte kullandığınız tema nedeniyle tam olarak gösteremeyebilirsiniz resimlerinizi. Bunu da temanızın ayarlarıyla oynayarak ya da (tahminen) tek sütunlu bir tema tercih ederek çözebilirsiniz. (Ayrıca)


birkaç ipucu daha:
1. Yazınızın en altında bulunmasını istediğiniz fotoğrafı ilk önce yükleyin, böylece olması gereken yere taşırken daha az zahmet seçerseniz (of ya, hep, artık geçerli olmayan bir şeyi belirtmek için yazının üstünü çizerler ya bloglarda ondan yapayım dedim, şu imla hatası için o da yokmuş blogger'da ya).

2. Resimleri yüklerken ön izleme özelliği olmadığı için yazix01, yazix02 gibi resim isimleri dağ, taş, orman gibi isimlerden daha dosttur.

3. Resimleri doğrudan Blogger'dan ekleyince (sıkıştırma nedeniyle) kalite kaybı yaşanıyormuş, Picasa'dan yüklenince böyle bir şey olmuyormuş (denemediğim için dedikodu anlatır gibi oldu ama, öyleymiş).

4. 1gb çabuk bitmez, lütfen blog yazılarınıza ekleyeceğiniz resimleri başka yerlere yüklemeyin.


profil fotoğrafını da anlatayım tam olsun
1. Yeni bir yazı oluşturun, istediğiniz fotoğrafınızı yükleyin ve yazıyı yayınlayın.
2. Resmin adresini kopyalayın.
3. Az önce oluşturduğunuz yazıyı silin, içindeki fotoğrafı da silmek isteyip istemediğinizi soracak, hayır deyin, o anlar.
4. "Kullanıcı Profilini Düzenle" ekranına geçin Fotoğraf bölümünde Web’den seçeneğini aktifleştirin ve kopyaladığınız adresi yapıştırın.
5. Ayarlayı kaydedin, tamamdır.
6. daha daha sonradan gelen eklemedir. bunu niye yazmışım ki bilgisayardan ekleme özelliği de varmış zaten, ilginç.

Yorumlar

  1. ama hala yüklediğimiz resmi, blogda istediğimiz boyutta görüntüleyemiyoruz. mesela 800x800 pixellik bir görseli 1:1 görüntüleme şansımız yok. ancak üzerine tıklanıldığında gerçek boyutu görülebiliyor. ona da bir çözüm bulsalar ya...

    YanıtlaSil
  2. Yazıyı güncelledim, fazladan uğraşmak gerekiyor ama, belki ileride
    "Küçük
    Orta
    Büyük
    Tam" olur.

    YanıtlaSil
  3. açıklama için teşekkür ederim. eline sağlık maidis :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h