anıl

Taşıması zor bir isimdir Anıl. Telaffuzu zordur, tanışırken içinde bulundurduğu sert ünlüler nedeniyle ilk izlenim olarak sert bir görüntü çizdirebilir. Sert ünlüleri yumuşatmaya kalksanız nereye kadar, en fazla sesinizin ayarını biraz daha kısabilirsiniz. Bu da anlaşılması / alışılması zor olan isminizin yanlış anlaşılmasına davetiye çıkarır. İsminizi iki kere tekrar ettiğiniz halde anlamayan kişilere sinir olup belli etmeme özelliğini küçük yaşlarda kazanmışsınızdır ve bu tiplerden size fayda gelmeyeceğini de bilirsiniz. Asla aynı tonlama tutturulamaz. İstediğiniz kadar pratik yapabilirsiniz ama her seferinde yepyeni bir anıl çıkar ağzınızdan. Anıl yeni bir isimdir. Her çevrede kabul görmemiştir. Üniversitedeki ilk günlerde edebiyat dersine giren şahıs tarafından: "ne o öyle saçma sapan isimler koyuyorlar çocuklara anıl filan" cümleciği kurulabilir ama siz alttan almasını bilirsiniz zaten devam zorunluluğu yoktur bu derste, ne olacaktır.

Anıl tüm bunlara rağmen güzel bir isimdir. Hiçbir Anıl kendi isminden daha güzel bir isim bulamaz. Bulsa bile yakıştıramaz kendine, uymaz bedeni, sıkar bir taraflarını, hiç biri değilse yeteri kadar büyük değildir seneye giyemez.

Hem ANIL hem de anıl kağıt üzerinde çok güzel durur, dengelidir. Hem harf hem de ünlü-ünsüzler bakımından. Sayfalarca yazsanız yine sıkılmazsınız. Hareket eder bir havası vardır, bir arabayı, bir treni veya bir gemiyi anımsatabilir, sabit değildir asla bu yüzden, kayar, gider.

Her anıl ismini sever, cinsiyeti ne olursa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h