ters yürümek

Eylemimizin adı ters yürümek veya bazı yörelerdeki ismiyle geri geri yürümek, çocukluğumda çokça yaptığım ve zevk aldığım artistik yürüme dallarından biriydi. Ama yaş belli bir çıtanın üstüne atladığı zaman toplum içinde yapmak zorlaşıyor.

Geçenlerde İsviçreli bilim insanları ve Norveçli balıkçıların ortaklaşa yaptıkları bir piknik sırasında geçen konuşmada ters yürümenin birçok faydası olduğu iddiası ortaya atıldı. Ben de istemeden kulak misafiri oldum. Başlıca faydaları şunlarmış:

- Ters yürümek daha fazla kalori yakar. Aldığınız o kadar kiloyu vermek için yapmanız gereken tek şey ters yürümek. Ters yürümek insan vücudu için düz yürümekten daha bir biçilmiş kaftandır. Böylece hiç çalıştırılmayan kaslar da kapasitiflikten efektifliğe seyrederek yağların erimesine yardımcı olur. Hadi bunlar biraz inanması güç şeyler. Düşüp kalkarak yakacağınıza da mı inanmıyorsunuz.

- Ters yürürken birine çarparsanız size bir şey diyemez. Birincisi cesaretinizden korkar, karşılaşmaya bir sıfır yenik başlar. İkincisi vereceği ilk otonotif tepki "önüne baksana" olacaktır. Ama bu beyninden ağzına henüz yolu yarılamışken şöyle diyecektir içinden "zaten öyle yaptığı için bana çarptı" ve hemen bir iptal komutuyla az önce göndermeyi planladığı mesajı durduracak ve yürümesini sürdürecektir. Böylece hiç bir şey söylemeden felsefeye yönlendirdiğiniz bir insanın ensesine ve saçlarına bakarak yolunuza devam edebilirsiniz.

- Ters yürümek ayakkabılarınızın daha az yıpranmasını sağlar, böylece bütçenize de katkı sağlamış olursunuz.

Uzatmayayım. Tüm bunlara sebep olan şey budur. Ben de yapacağım. Düşünsenize YouTube'da teyzeler ters yürüyor sokak ortasında ve trafik ters ters akmıyor. Eğer tüm bunlara değer, o zaman yap.

Akabinde gelen hatırlatma:
Violent Femmes'ın esas Blister in the Sun müzik klibi şurada. Kedi severler dikkatli olsun.

Yorumlar

  1. Bir de şu tip bir yürüyerek kalori yakma tekniği mevcutdu 70'lerde, sonra disco filan derken unutuldu.

    YanıtlaSil
  2. "Silly Walks" felsefesi unutulduktan sonra 80'lerde "önümüze gelene bir tekme" kisvesiyle yüzünü gösterdi ülkemizde. Yalnız toplu bir salgın olduğu ve tekme atacak kimsenin olmaması nedeniyle 90'ların ortasında dinozorların yok oluşunu aratmayacak bir gizemle tedavülden kalktı. Tabi böyle biraz sohbete ortadan başlamış gibi olduk, artistik yürüyüşün temelini ve kapsamını daha iyi incelemek için 60'lara gitmemiz gerekiyor [1].

    [1]: http://www.youtube.com/watch?v=vOOLUn4snvw

    kendime notlar:
    . google'ın işi başından aşkın yorum yazarken "bağlantı" oluşturmak için ne html gerekse öğreniver.

    . deneysel faaliyetler için bir test blog'u açsam iyi olur sanırım, öyle de gelmiyor değil ha.

    YanıtlaSil
  3. Hayat ne kadar garip, bu yazıyı yazarken üç aya boyunca ters yürüyüş ve koşu yapacağım hakkında hiç bir fikrim yoktu. Ters yürümenin sağlığa yararlı oluşu sallamam da böylece doğru çıktı.

    Ayrıca bu film de konuyla hiç bir alakası olmamasına rağmen kliplerden biriyle alakalı.

    bu film: Grosse Pointe Blank

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h