EA Kendi STL Sürümü, EASTL'yi Açık Kaynak Olarak Sundu

Geçtiğimiz günlerde reddit'te yazan bir habere göre EA kendi STL sürümünün kodlarını açık kaynak olarak sundu.

EA'nin açık kaynak projelerini barındırdığı gpl.ea.com üzerindeki Skate3 başlığı altında bulunan Webkit'in Xbox 360 ve PS3 portunun dizinlerinin derinliklerinde EA'nın STL'ye alternatif olarak geliştirdiği EASTL'nin de kodları yer alıyor.

EASTL'ye kolayca ulaşılabilmesi için kodlar ayrıca github.com/paulhodge/EASTL üzerinden sunulmaya başlanmış. Bu arada kodlar üç maddeli BSD ile lisanslı.

Henüz EASTL kodlarının tamamı sunulmadı. operator new[], Vsnsprintf8 gibi bazı fonksiyonların kullanılmadan önce uyarlanması gerekiyormuş. EASTL'nin yazarı Paul Pedriana'nın söylediğine göre EASTL'nin tam olarak sunulmamasının nedeni, LGPL lisansına sahip açık kaynak olarak sunulan paketin (Webkit portu) EASTL'nin tamamını kullanmamasıymış. Paul Pedriana, ileride EASTL'nin tam olarak sunulmasının mümkün olup olmadığına bakılacağını da eklemiş.

EASTL (Electronic Arts Standard Template Library) hakkında teknik bilgiler için buraya, performans testlerine göz atmak için şuraya ve konuyla ilgili bir diğer haber için de Hacker News'e bakabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h