Marty ve Doktor Nasıl Arkadaş Oldu


Az önce Google Reader'ın pek leziz özelliği önerilen öğeler bölümü sayesinde karşılaştığım mental_floss'taki şu habere göre Back to the Future'ın yaratıcılarından Bob Gale, Marty ve Doktor'un nasıl arkadaş olduğunu açıklamış.

Vikipedia'daki Marty McFly maddesinde de yazdığı gibi Marty ile Emmett Brown'un (Doc / Doktor) tam olarak nasıl tanıştığı ve arkadaş olduğu bilinmemekteydi şimdiye kadar:
Marty'nin Dr. Emmett Brown ile nasıl tanıştığı tam olarak belli değildir. Bu durum film için yazılan ilk taslakta, Brown'un Marty'yi 1983 yılında garajında bulması ve onu haftada 50$ ücretle işe almasıyla açıklanıyordu. Marty, alkol kullanımının özgür olduğu garajı temizliyordu. Bu açıklamayı filmin çoğu büyük hayranı kabul etmez. Filmin yazarları Robert Zemeckis ve Bob Gale, ikilinin ilişkisini genişletmeyi düşündülerse de sonra bundan vazgeçtiler.
Şimdiye kadar Marty ile Doktorun neden birlikte takıldığına dair çeşitli teoriler ve cevaplar geliştirilmiş olsa da kesin cevap bilinmiyordu ta ki dün içeriden birisinin -Bob Gale'nin- açıklamalarına kadar:
... Ben ve Bob Zemeckis filmlerde asla açıklamadık. Yarattığımız bu iki karakterin öyküsü şu... Marty'e yıllarca Doktor Brown'un tehlikeli, çatlak ve çılgın olduğu söylendi. On üç - on dört yaşlarındaki Amerikalı bir delikanlı olarak da bu adamın neden çok tehlikeli olduğunu keşfetmeye karar verdi. 
Marty, Doktor'un laboratuvarına gizlice girdi ve buradaki havalı şeylerin tümüne hayran oldu. Doktor onu orada bulduğunda Marty'nin onu havalı bulduğuna memnun oldu ve onu olduğu gibi kabul etti. İkisi de bulundukları ortamların istenmeyenleriydi. 
Doktor, Marty'e deneylerine yardımcı olması, laboratuvar ve Einstein ile ilgilenmesi için yarı zamanlı bir iş verdi. 
Ve işte ikisinin ilişkisinin kökeni bu. 
Daha önceki teorilerle epey benzer ama yine de resmi bir açıklama olduğu için serinin hayranlarının merakına iyi gelecektir. Bu örnekten yola çıkarak zamanın bir gün bize her şeyin cevabını kesin olarak getireceğini söyleyebiliriz. Ne kadar geç olursa olsun.

Yorumlar

  1. Kaynakta yanlışmış ben de dalgınlıktan sanırım öyleyken almışım: Robert Zemeckis olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h