ATC

Bazen gerçekten çok şaşırıyorum. Bu en son örneği. Dünyada ATC diye bir grup vardı bir zamanlar, ayrıca ülkemizde de meşhurdu -en azından dinleniyordu- ama gel gör ki şimdi hakkında iki satırdan fazla Türkçe bir şey yazmıyor. Umarım bu sadece internette böyledir, basılı müzik yayınlarında bir şekilde bu ve benzeri unutulmuş grupların, şarkıcıların, şarkıların kaydı tutuluyordur. Yoksa çok yazık.
Fazla uzatmadan Wikipedia'daki maddesinden kısa kısa bilgiler verip sizi ATC ile baş başa bırakıyorum. Keşke daha fazlası gelse, daha fazla bilgi verebilsem ama hem kaynakların sınırlılığı hem de gruba ve müziğe yeteri kadar hakim olmayışım bunu engelliyor.

A Touch of Class olarak da bilinen ATC, Almanya çıkışlı bir Europop - Eurodance müzik grubudur. ATC Almanya merkezli bir grup olmasına rağmen grubun dört üyesi de farklı ülkelerdendir, Joseph "Joey" Murray Yeni Zelanda, Livio Salvi İtalya, Sarah Egglestone Avustralya ve Tracey Elizabeth Packham İngilterelidir.

ATC'nin ilk teklileri Ruki Vverh! isimli Rus grubun Pesenka parçasının bir yeniden yapımı olan Around The World (La La La La La)'dur. Around The World, 2000 yılında Almanya'da altı hafta bir numara olarak kaldı. Parça daha sonra da İngiltere ve Amerika'da en iyi 40 listelerine girdi. Şarkı 2002'nin başlarında da General Electric'in bir televizyon reklamında kullanıldı. 2007 yılına gelindiğindeyse BeFour grubu Around The World'u Magic Melody ismiyle yeniden yorumladı. Bu kadarla bitmedi Around The World'un macarası, 2010'da Auburn La, La, La ve Girlicious 2 in the Morning'de bu parçadan ses örnekleri kullandı.

ATC'nin içinde Alex Christensen ve Clyde Ward'ın eşlik ettiği şarkıların da bulunduğu ilk albümü Planet Pop, 6 Şubat 2001'de Sony BMG Music Entertainment ve Republic Records'ten çıkar. 2003'de de ikinci albümleri Touch The Sky'dan üç tekli yayınladılar ama bu çalışmalarından pek başarı elde edemeyen grup üyeleri kendi yollarına gitmeye karar vererek grubu dağıttılar.

Grup üyelerinden Livio ve Joey Ekim 2007'de The Ultimate Chart Show programında Around the World'un yenilenmiş bir versiyonunu seslendirdi, ve böylece bir bakıma A Touch of Class yarım da olsa yeniden birleşmiş oldu.

Livio birkaç demo yaptı ve hala bağımsız bir plak şirketiyle yeni bir albüm üzerinde çalışıyor. Joey ise şu an aktörlük yapıyor, Go Go Tales ve mini dizi Empire rol aldığı son çalışmalar arasında.

Kısaca ATC'nin müzik hayatına göz atmış olduk. Ekleyebileceğiniz bir şeyler varsa çekinmeyin. İyi müzikler. Grubun çalışmalarından çeşitli örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h