Clementine'nin İçindeki Kedi

Akşam eve geldiğimde Google Reader'da Version 1.0 of the Clementine music player arrives başlıklı The H Open haberi dikkatimi çekti.

Clementine geliştiricileri yeni yılı yeni bir sürümle karşılamış ve özgür müzik oynatıcılarının 1.0 sürümünü duyurmuşlar. Kullanımının kolay olması ve hızlı çalışması için tasarlanmış çok platformlu Clementine, şu an 2.5 sürümünde olan Amarok'un 1.4 sürümünden ilham alan bir uygulama. Clementine ile bilgisayarınızdaki yerel müzik kütüphanenizi dinleyebileceğiniz gibi çevrimiçi radyo istasyonlarını da dinleyebilirsiniz.

Bu sürümde dikkat çeken en büyük yenilikler arasında gelen Spotify ve Grooveshark müzik yayın hizmetleri desteği bulunuyor. Bunun dışında kullanıcıların yereldeki veya internet üzerindeki müzik dosyalarını bulmasını kolaylaştıran bir genel arama özelliği geliyor. Müzik CD desteği, ayarlar ekranı iyileştirmeleri, albüm kapak araması ve daha çok kodlama seçeneği de yeni sürümle birlikte gelenler arasında. Önceki sürümlerdeki pek çok hatanın düzeltildiğiniyse söylemeye bile gerek yok.

Daha fazlasını ilgili haberden ve orada verilen bağlantılardan bulabilirsiniz. Ben daha fazla uzatmadan bu yazıyı yazma nedenime geçmek istiyorum. Clementine'de bir kedi varmış, hem de pek çoğumuzun yakından tanıdığı ve sevdiği bir kedi: Nyan Cat.
Clementine için Pardus Hata Takip Sistemi'nde bir yeni sürüm isteği açarken 1.0'ın değişim listesine göz attım. Son madde olan Add Nyanalyzer Cat epey bir ilgimi cezbetti.

Her ne kadar bendeki sürüm 0.7.1_20110904 olsa da hemen Clementine'yi açararak bende olup olmadığına baktım ve şanslıydım, oradaydı. Nyan Cat ya Dinleme Oku'yu yazarken orada değildi ya da gözümden kaçmayı başarmış, şu an bilmiyorum hangisi olduğunu, pek de önemi yok açıkçası.

Neden bahsettiğimi daha iyi anlamak için Clementine'yi açabilir veya aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz.


Nyan Cat'li bildiğin başka neler var diye soranlar için, şimdilik şunları gösterebilirim: 1, 2, 3, 4...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h