Cape Fear

Türkiye'de Korku Burnu ismiyle gösterime giren Cape Fear'da kendisine haksızlığa tahammüllü olmayan psikopatımız hapishanede cezasını uzatacak ısırmalara devam ederken bir yandan da dünya klasiklerine ve hukuk kitaplarına sarar. Hatta kendini o kadar geliştirir ki savunmasını üstlenir ve bu sırada işlediği son suçta kendisine avukatlık yapan kişinin bir belgeyi hasır altı ettiğini öğrenir.

Daha önceden okuma yazma bilmeyen ve okuma macerasına Cin Ali ayarında kitaplarla başlayan kötü karakterdeki bu entelektüel gelişme, içinde bulunduğu boktan durumun ve öfkenin bir yan etkisi elbette. Sayılı gün çabuk geçer, psikopatımız içindeki intikam ve içeride edindiği pek de hoş olmayan derin yaşanmışlıklarla birlikte serbest kalır. Bundan sonra da Bowden ailesi için kötü olaylar peşi sıra gelişir.
Cape Fear, Martin Scorsese'nin yönettiği, başrollerini Robert De Niro, Jessica Lange, Nick Nolte ve Juliette Lewis'in oynadığı türün hakkını veren bir gerilim filmi. 1991 yapımı bu film, 1962'de çekilen aynı isimli filmin bir yeniden çevrimi. Orijinal film de John D. MacDonald'in 1957'de yazdığı The Executioners romanından uyarlamadır.

Bundan sonrasını filmi izledikten sonra okumanız daha iyi olabilir. Ses efektleriyle ve eşyaların (örneğin oyuncak ayı) ilginç kullanımıyla verilen gerilim filmin başarısındaki en önemli etmenlerden biri. Adalet, hukuk sistemi, aile ve iş ilişkileri gibi konulara, çeşitli felsefi sorulara ve ucundan da dine değinen güzel bir film bence Cape Fear.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h