Land of the Lost

Ülkemizde Kayıp Ada ismiyle gösterilen Land of the Lost, Lost'a da ilham verdiği söylenen 1974 yapımı aynı isimli dizinin 2009 yapımı film uyarlaması bir abzürd komedi.
Fikirleri nedeniyle bilim dünyasından dışlanan bir bilim insanı kendisine hayran bir araştırma görevlisi ve cahil bir zirzopla bir uzay-zaman  girdabından geçerek alternatif evrene gider. Üçlünün, dinozorlar ve diğer fantastik yaratıklarla dolu bu dünyada tek dostu Chaka adlı bir primat olacaktır.

Eleştirmenlerce beğenilmeyen ve gişede umduğunu elde edememiş bir film Land of the Lost. Brad Silberling'in yönettiği film muhteşem bir komedi sunmuyorsa da izlenmeyi hak ediyor, en azından türe sevenlerce. Başrollerdeki Will Ferrell, Anna Friel ve Danny McBride ise güzel bir ekip olmuş bence. Filmdeki diğer iki önemli karakterden Chaka'ya Jorma Taccone ve Enik'e ise John Boylan hayat vermiş.

İzlemeyi düşünüyorsanız bundan sonrasını izledikten sonra okumanız daha iyi olabilir. Dinozorun ceviz olayına kafasını takması en eğlenceli noktalardan biri filmdeki. Kötü adam dışında fazla sürpriz nokta içermemesi ise filme ait eksikliklerden. Chaka karakterinin hikayesinin derinliklerine de biraz daha inilebilseydi sürekli memeye yönelmesine vurgu yapılmasına gerek olmazdı, hem biz de karakteri daha yakından tanıma şansı bulurduk.

Filmde gönderme yapılan eserlerden bazıları da şöyle:
  • Doktor Marshall, Matt Lauer'in sunduğu Today programına konuk oluyor.
  • Filmin sonlarında Will Ferrell'in canlandırdığı karakter, Tyrannosaurus Rex Öfkeli'ye "Bundan söz ederken, ki söz edeceksin lütfen nazik ol." der. Bu Tea and Sympathy'deki Deborah Kerr'in John Kerr'e söylediği veda cümlesine çok yakındır.
  • Doktor Marshall, The Flintstones'daki Fred gibi dinozorun kuyruğundan kayar.
  • Star Trek'ten Kaptan Kirk'ün meme uçları anılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h